Anmälda ekipege var 11 st från norr till söder i Sverige. SSÄK hade 5 st kvalificerade hundar. 3 st var anmälda och resultatet för dessa blev alldeles utmärkt.
1:a Dalomsvikens Queen of Black Norsk älghund Svart ägare. Lena Ekdahl.
5:e Skinnemoens Aska Norsk Älghund Grå ägare. Björn Ahlstedt.
8:a Laxfjällets Nalle Norsk Älghund Svart ägare. Sara Palm Ehne.

Startande raser: Norsk Älghund Svart 8 st. Norsk Älghund Grå 2 st. Svensk Vit Älghund 1 st.

Tillgången av älg var mycket olika i provområdena, i fyra stycken provområden fanns älg de andra var älgtomma mycket beroende på varg. Vid lottningen så blev 2 av områden bredvid varandra SSÄK:s, där hade videofilmats varg veckan innan provet och det visade sig på resultaten. De områdena var i närheten av Mårbacka i Värmland och ett vargrevir finns där, men det är lotten som avgör var proven har ägt rum.
Sammanfattning: Hundarna och förarna gjorde ett alldeles utmärkt arbete och det kan inte klagas på dessa, samtliga 11 deltagande hundar var mycket välkvalificerade för tävlingen.

Ett alldeles utmärkt arrangemang av Bergslagens Älghundklubb, det enda som saknades var älgtillgången, vinden var näst intill obefintlig men sådant kan inte BÄK rå över.
En del av deltagarna var även anmälda till Älghundutställningen i Sunne, (en av de svarta blev BIR och BIS 3:a och det är duktigt med tanke på att den varit i skogen från 03.30- 10.30.)

Prov kommer att genomföras 2016 men plats är inte bestämd ännu och inte heller uttagningsregler, det beror på statusen av tävlingen.

Evert Ehne