RAPPORT SYDSVENSKA ÄLGHUNDKLUBBENS KM I TINGSRYD 2015-08-22

 

Samling på kvällen fredagen 21/8 för lottning av provrutor och domare och sedan följt av mycket trevlig gemensam middag.

Vädergudarna var inte med oss denna helg, de hotade med temperatur runt 25 grader under tävlingsdagen och genom detta så fick vi ett sent avhopp under fredags förmiddagen och när vi inte fick någon reserv till att hoppa in, så tog vi beslut om att köra på 9 startande ekipage. Under lottningen så bestämdes det gemensamt av hundförare och domare att vi skulle släppa senast 05.00 på lördagsmorgonen och endast ha 3 timmars söktid.

Vi anade ju att den hund som fick tag på älg snabbast under morgonen skulle nog ha störst chans till segern!

Och så blev det Hovamossens Dio var först med att ta upp älg redan 05.07 och följt av Storviltsjägarns Cissi som tog upp älg efter ett bra spårarbete kl 05.20. Domarna rapporterade med jämna mellanrum in till förläggningen där det kördes direktrapport på klubbens facebooksida.

Efter avslutade prov och kollegiet så kunde vi kora vår nya klubbmästare och representant till hösten SM. Av de 9 hundar som startade gick 4 hundar till pris 2 1:pris 1 2:pris och 1 3:pris

Klubbmästare och SM representant blev Jämthunden Storviltsjägarns Cissi SE47396/2012 på 80p Ägare Tobias Fabiansson Tingsryd

2:a Gråhunden Fermasa Holly  72 p ägare Christoffer Lindqvist 3:a Gråhunden Hovmossens Dio 61p ägare Gösta Egonsson