Nu börjar straxt älgjakten och många av oss beger oss norr över för att jaga älg, och känslan är äntligen. Sydsvenska älghundklubben har genomfört SM uttagningen runt Tingsryd på ett mycket välarrangerat sätt med Jonas Jonsson i spetsen. Jonas och hans medarbetare har lagt ner mycket tid och kraft på att våra tävlingar, KM och unghundsmästerskapet ska fungera på ett bra sätt, en stor eloge till er som gör detta på ett perfekt sätt.

Ssäk representant till SM är en värdig vinnare och heter Tobias Fabiansson med hunden Storviltjägarens Cissi, stort grattis.

IMG_6009

Ssäk har nu framför oss att ge ett svar på det förslag på de nya nordiska provreglerna som säks jaktprovskommite tagit fram och många av våra medlemmar/domare är engagerade i detta, styrelsen kommer att lämna ett svar innan den 24/9.

Provverksamheten har redan sats igång och troligtvis kommer det bli många prov som ska genomföras denna säsong och utan er domare som är engagerade och duktiga så skulle detta inte kunna fungera, stort tack till alla domare som har ett gediget hundintresse och ställer upp i ur och skur.

Jag vet oxå att många av våra medlemmar är engagerade i våra olika kommittéer som gör ett bra jobb, utan er fungerar inte en sådan här stor förening.

Jag är inte skrockfull utan jag säger ett stort lycka till med era hundar under den nya jaktsäsongen som just har börjat.

Thomas Melkersson