Ja då var årets upplaga av UM 2014 avklarad.

Vi vill först tacka samtliga sponsorer och domare för era insattser, utan er vore detta aldrig möjligt. Ett särskilt stort tack till vår huvudsponsor Boxholms Skogar med Johan Carpholm i spetsen som ser till att det finns mark, boende och vägvisare att tillgå.

Vi ser att intresset för att starta sina unga hundar har ökat. En ökning av pristagarprocenten på våra unga hundar med över hundra procent mot föregående år. Detta tycker vi är mycket trevligt och hoppas att UM är en bidragande orsak till detta.

Torsdagen började med samling på Sundet som ligger mitt i marken på Boxholms egendomar med lottning av domare och provrutor. Senare under kvällen bjöds det på smörgåstårta och samkväm med likasinnade.

Fredagen bjöd på ett par plusgrader och i stort sett vindstilla. Samling klockan sex för transport ut i markerna och hundarna släpptes kl. 7.30. Först ut att ta upp älg var Sulvikskogens Harly, men efter hand började det att komma in rapporter om ståndskall för nästan samtliga hundar. Inte mindre än åtta hundar hade älgkontakt under provdagen.

Under eftermiddagen började vägvisare domare och hundfolk droppa in med jämna mellanrum för att inmundiga het soppa och bröd vilket vi tror var värmande efter en lång dag i skogen.

Efter en lång väntan på kollegiet stod det klart att Böjeryds Beuty ägare Christian och Maria Johansson från Broaryd stod som vinnare för UM 2014 med fina 91 poäng. Andraplatsen kneps av Seke ägare Anders Gustafsson med 84 poäng och tredjeplatsen togs av Västjämtens Gry ägare Christian Karlsson 78,5 poäng.

Resultatlista: SKM_C22014112414420

 

UM2014_1

Melkersson och vår vägvisare Johan Carpholm

UM2014_2

Pristagarna plats 1 till 3.